Nova znanstvena revija pod vodstvom slovenskega raziskovalca

Datum objave: 03. november 2022

Frontiers, platforma za odprto znanost, je tretja najbolj citirana in šesta največja raziskovalna založba (https://www.frontiersin.org/). Znanstvene revije Frontiers so usmerjene v skupnost in jih strokovno pregledujejo uredniški odbori, v katerih je več kot 202.000 vrhunskih raziskovalcev. Zaradi pionirske tehnologije, umetne inteligence in strogih standardov kakovosti so bili ti raziskovalni članki pregledani že več kot 1,9 milijarde krat, kar odraža moč odprtih raziskav.

Frontiers objavlja več kot 160 znanstvenih revij. 2. novembra 2022 je začela izhajati nova revija z naslovom Frontiers in Arachnid Science (https://www.frontiersin.org/journals/arachnid-science).

Novo revijo vodi področni glavni urednik za znanost o pajkovcih dr. Matjaž Kuntner, znanstveni svetnik na Nacionalnem inštitutu za biologijo v Ljubljani in na Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Dr. Kuntner je sestavil uredniški odbor z več kot 100 strokovnjaki z vsega sveta, med katerimi so še štirje slovenski raziskovalci: dr. K. Čandek in dr. E. Turk na Nacionalnem inštitutu za biologijo ter dr.  M. Gregorič in dr. S. Kralj Fišer na Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Frontiers in Arachnid Science bo objavljal strogo recenzirane, vrhunske raziskave o širokem spektru tem, ki zajemajo uporabo znanstvenega napredka v zvezi z pajkovci.